Avokadoja është e pasur me kalori. Mjafton të konsumoni 1 / 5 e avokados që ka 55 kalori, për të siguruar përbërësit e vlefshëm ushqyes, si fibrën, magnezin, kaliumin etj. Madje, studime të ndryshme kanë treguar se avokadoja është shumë e rëndësishme për shëndetin e qelizave të zemrës, vitaminat e simblegmës B dhe acidin folik. Avokadoja është e pasur me vitamina A, B, C dhe E gjithashtu ka edhe shumë veti hidrante dhe kuruese për problemet e lëkurës. Veprimi antikanceroz i avokados ka të të bëjë me acidet yndyrore që përmban, por edhe me karotenoidet e saja të vlefshme (luteinin, karotinën A,B), dhe përqëndrimet e larta të vitaminës antioksidante E. Avokadoja duhet të jetë e forte dhe e gjelbërt. Mos blini avokado të buta me ngjyrë kafe. Përdorimi i avokados është i gjithanshëm, kryesisht në recetat e gatimit. Mundohuni t’i konsumoni të papërpunuara. Jo pa arsye në shumë produkte kozmetike vërehet prania e avokados si përbërës kryesor. Nuk duhet të harrojmë se vaji i avokados përdoret për masazh, për relaksim, dhe maska anti-plakjeje. Pra, SHTOJENI NË JETËN TUAJ!